Poradna Snowboardové a lyžařské helmy


Autor: | Vloženo: 31.12.2017 000 10:35 | Témata: Poradna Snowboardové a lyžařské helmy

Helma se štítem

dobrý den, rád bych si pořídil helmu s integrovaným štítem, ale mam obavu z toho že mi bude pod štít podfukovat a při jízdě to bude vadit. prosím poraďte.

Děkuji

  • Vojta Bartoněk

    Vojta Bartoněk

    31. prosince 2017

    Dobrý den,

    ano, to se přesně u tohoto typu helem stává. Obzvlášť když fouká a padá drobná ledová krupice, tak občas něco vlétne pod štít a švihne do oka. Při pádu mnohem snáz naberete sníh pod štít, dál je štít náchylnější k poškrábání a má horší optické vlastnosti než kvalitní skla na lyžařských brýlích.
    Pokud nepotřebujete helmu se štítem třeba z důvodu větších dioptrických brýlí nebo nepotřebujete vypadat jak modelka ve Špindlu, zvolil bych klasické lyžařské brýle, které jsou na seriozní ježdění výrazně vhodnější.

    Prípadně nám napiště na mejlík na www.helmy.cz a popište, co chcete jezdit (freestyle, freeride, v Alpách, ČR...) a můžeme lépe poradit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Petr Lukašík

      31. prosince 2017 - Petr Lukašík

      Děkuji moc za reakci na múj dotaz vzhledem k tomu že recenze které jsem našel jsou většinou od prodejců a ve většině případu "kupte udělate jenom dobře mi přijde je třeba prodat ale neporadit" a názory jsou skutečně hodně rozdílné nic méně mám ten podobný názor co vy idealní by bylo vyzkoušet přimo na svahu :-) pořad u mne vyhráva klasicka helma a brýle chtěl jsem novou helmu a tak jsem se dival i po těchto produktech s integrovaným štítem obava že bude podfukovat mi stále nedala a proto jsem ještě nevybral a to že se štít může snáze poškrábat mi nějak nedošlo :-) a to že má horší optické vlastosti taky netuším všude vychvalují jak je to lepší :-)) na modelku si hrát nehodlám a na šílené sjezdy už se taky nehodlám vydávat potřebuji helmu do alp a k nám takže zlatý střed :-)


    • Vojta Bartoněk

      31. prosince 2017 - Vojta Bartoněk

      Pokud je helma do mnoha svetelnych podminek, ktere se meni i behem dne, pak je tim spis vhodne vzit klasicke lyzarske bryle, kde je snadne vzit nejaky model, kde se daji vymenit skla do mlhy za zrcadlova apod. Na helmu je ten stit hodne neskladny a v podstate se neda vozit sebou na svah jeden do slunce a jeden do mlhy. Za mne je to zkratka spis takova designovka nez slusne sportovni vybaveni na svah. Na obchode to lidem spis rozmlouvame (i kdyz je mame skladem) a doporucujem vetsinou v pripadech, kdy se lyzarske nevejdou na dioptricke nebo pokud jsou nekomu ty lyzarske vylozene neprijemne na obliceji. Pripadne samo pokud prijde nekdo, komu se to proste hodne libi, tak proc ne. Nic proti tomu. Jen to podle mne neni tak prakticke..

      www.helmy.cz


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.